Zapečené bravčové stehno s cibuľou
Ahojte.
Dnes som si pre Vás pripravila recept z bravčového stehna.
Bravčové mäso síce nemám veľmi rada, ale toto jedlo je proste delikatesa, tzv. mäsové nebíčko v papuľke. Nebudem tu písať ódy, poďme rovno nato.
Čo budeme potrebovať:
Dnes som si pre Vás pripravila recept z bravčového stehna.
Bravčové mäso síce nemám veľmi rada, ale toto jedlo je proste delikatesa, tzv. mäsové nebíčko v papuľke. Nebudem tu písať ódy, poďme rovno nato.
Čo budeme potrebovať:
- 1 kg bravčového stehna
- 4 ks cibule
- 2 PL hladkej múky (používam špaldovú celozrnnú)
- 3 PL plnotučnej horčice (použila som i trošku dijonskej, nech je to jemne pikantné)
- 250 g tvrdého syru
- 250 ml smotany na šľahanie
- soľ
- čierne mleté korenie
- olej
Mäso si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme z každej strany. Jednu stranu pomúčime a položíme do jemne naolejovanej zapekacej nádoby.
Potrieme horčicou, uložíme krúžky cibule, posypeme strúhaným syrom a zalejeme smotanou.
Zakryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry - 180 °C, 45 minút. Po trištvrte hodine dáme alobal preč a necháme zapiecť do zlatista ešte 20 minút.
Podávame s varenými zemiakmi ochutenými petržlenovou vňaťou.
Príprava je síce trošku dlhšia, ale z tanierov zmizne oveľa rýchlejšie.
Dobrú chuť.
Komentáre
Zverejnenie komentára