Zapečené bravčové stehno s cibuľou

Ahojte.
Dnes som si pre Vás pripravila recept z bravčového stehna.
Bravčové mäso síce nemám veľmi rada, ale toto jedlo je proste delikatesa, tzv. mäsové nebíčko v papuľke. Nebudem tu písať ódy, poďme rovno nato.

Čo budeme potrebovať:

  • 1 kg bravčového stehna
  • 4 ks cibule
  • 2 PL hladkej múky (používam špaldovú celozrnnú)
  • 3 PL plnotučnej horčice (použila som i trošku dijonskej, nech je to jemne pikantné)
  • 250 g tvrdého syru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • olej 

Mäso si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme z každej strany. Jednu stranu pomúčime a položíme do jemne naolejovanej zapekacej nádoby. 
Potrieme horčicou, uložíme krúžky cibule, posypeme strúhaným syrom a zalejeme smotanou. 
Zakryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry - 180 °C, 45 minút. Po trištvrte hodine dáme alobal preč a necháme zapiecť do zlatista ešte 20 minút.
Podávame s varenými zemiakmi ochutenými petržlenovou vňaťou. 

Príprava je síce trošku dlhšia, ale z tanierov zmizne oveľa rýchlejšie. 
Dobrú chuť.

Komentáre

Obľúbené príspevky