Pizza
Kto by nemiloval pizzu.
Tá výborná chuť, dokonalé cesto, fantastická obloha. Musím Vám povedať, už sa mi zbiehajú slinky, a to som ešte len začala písať. Na pizzi je skvelé, že si na cesto môžete dať čo len chcete, čo máte radi.
Moje cesto na pizzu je zaujímavé tým, že kombinujem dva druhy múk a to klasickú hladkú múku a špaldovú celozrnnú múku. Ak chcete mať zdravšiu verziu nahraďte hladkú múku napr. pohánkovou.
Poďme už na samotný recept a jeho prípravu.
Pizzové cesto:
200 g hladkej múky
400 g špaldovej celozrnnej múky
300 ml mlieka
50 g droždia
1 ČL kryštálového cukru (ja mám brezový, ale pokojne môže byť aj iný)
150 ml oleja
1/2 PL vegety
1 ČL oregana
Tá výborná chuť, dokonalé cesto, fantastická obloha. Musím Vám povedať, už sa mi zbiehajú slinky, a to som ešte len začala písať. Na pizzi je skvelé, že si na cesto môžete dať čo len chcete, čo máte radi.
Moje cesto na pizzu je zaujímavé tým, že kombinujem dva druhy múk a to klasickú hladkú múku a špaldovú celozrnnú múku. Ak chcete mať zdravšiu verziu nahraďte hladkú múku napr. pohánkovou.
Poďme už na samotný recept a jeho prípravu.
Pizzové cesto:
200 g hladkej múky
400 g špaldovej celozrnnej múky
300 ml mlieka
50 g droždia
1 ČL kryštálového cukru (ja mám brezový, ale pokojne môže byť aj iný)
150 ml oleja
1/2 PL vegety
1 ČL oregana
tuk na vymastenie plechu
Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor, premiešame a necháme vykysnúť kvások (15 minút). Ten potom pridáme k múke spolu s olejom, vegetou a oreganom.
Zo zmesi vypracujeme cesto a necháme ho asi 20 minút kysnúť.
Vykysnuté cesto si rozdelíme na 2 rovnaké časti a každú na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru plechu. Cesto dáme na vymastený plech.
Plnka:
100 ml kečupu
korenie na pizzu
150 g plátkového syra
200 g šunky
konzerva ananásu
5 rajčín
250 g eidamu
cibuľa
Pozn.: na cesto môžete dať svoje obľúbené ingrediencie, berte môj zoznam ako inšpiráciu
Cesto natrieme kečupom zmiešaným s korením na pizzu. Pokračujeme šunkou, plátkovým syrom, cibuľou, rajčinami, ananásom, atď.
Pizzu dáme piecť do vyhriatej rúry na 185 °C, pečieme 20 až 25 minút.
Medzitým si nastrúhame eidam. Po dopečení posypeme pizzu postrúhaným eidamom.
A máme hotovo.
Prajem Vám dobrú chuť.
Komentáre
Zverejnenie komentára