Talianska kuchyňa - špagety Carbonara

Keď sa povie "talianska kuchyňa" väčšinu z Vás hneď napadnú špagety, lasagne, pizza, atď. Určite tieto jedlá radi pripravujete vo svojej kuchyni alebo si ich vychutnávate v reštaurácii.
Špagety Carbonara patria medzi jedlá, ktoré musíte vyskúšať a ich príprava Vám zaberie len pár minút. Tak poďme rovno nato :)

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 500 g špagiet
  • 500 g slaniny (môžete dať kľudne menej alebo i viac, záleží ako ju máte radi)
  • 8 žĺtok
  • 170 g syru
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Jednoduchý postup:

Uvaríme si špagety. Medzitým si dáme do panvice olivový olej a pražíme slaninku. Žĺtka v miske osolíme, okoreníme a pridáme na jemno nastrúhaný syr. Túto hmotu zriedime niekoľkými lyžicami vody zo špagiet.
Hotové špagety pridáme k slaninke a všetko poriadne premiešame. Sporák stíšime na minimum a pridáme žĺtkovú hmotu. Všetko ešte chvíľu premiešame. 
A je hotovo. Aké jednoduché a pritom veľmi chutné.



Prajem Vám dobrú chuť.

Komentáre

Obľúbené príspevky