Rýchla večera
Každý večer rozmýšľam čo si dám dobrého na večeru. Malo by to byť niečo rýchle, čo ma zasýti a zaručí, že nevytiahnem ten veeeľmi lákavý sáčik s pukancami. Áno, áno, ja viem, to nie je vôbec zdravé a tobôž nie ešte na večer sa s tým napchávať. A preto Vám dnes dám dva typy na chutnú a rýchlu večeru. Nebojte sa nebudú to pukance,...
Stačí 1 bageta a k nej:
Ďalšie skvelé jedlo, i keď niekto môže pochybovať, že vajíčko sa na večeru hodí. Ale keď ide na chuť, tak prečo nie.
Budeme potrebovať:
Zapekaná bageta
Stačí 1 bageta a k nej:
- šunka
- slanina
- rajčina
- syr
- jarná cibuľka (atď., jednoducho všetko čo máte radi)
Bagetu budeme aj potierať a to s:
- 1 dl olivový olej
- 1 KL grilovacie korenie
- 1 KL sušená bazalka
- 1 KL provensálske korenie
Zeleninu, šunku, syr nakrájame na tenké kúsky. Bagetu si nakrojíme na 1 cm pásiky (na spodku necháme cca. 2 mm). Do každej jednej časti vložíme šunku, rajčinu, syr, cibuľlku,... (dôležité je, aby boli všetky suroviny nakrájané na tenké a malé pásiky, pretože sa nemusia zmestiť do medzierky).
Do misky dáme olivový olej a prisypeme bazalku, grilovacie a provensálske korenie. Všetko premiešame a natrieme bagetu ešte pred pečením.
Pečieme v rúre 20 minút - 220°C. Bageta je hotová, keď je kôrka krásne chrumkavá.
Egg burger
Ďalšie skvelé jedlo, i keď niekto môže pochybovať, že vajíčko sa na večeru hodí. Ale keď ide na chuť, tak prečo nie.
Budeme potrebovať:
- žemľu
- vajíčko
- šalát
- plátkový syr
- rajčinu
Na panvici si klasicky urobíme volské oko (opečieme ho z oboch strán) a na chvíľu opečieme i žemľu. Na žemľu naukladáme šalát, plátok syra, volské oko, nakrájanú rajčinu, znovu plátok syra a druhú polku žemle.
Hotovo. Rýchlejšie to už ani nemohlo byť.
Prajem Vám dobrú chuť.
Pozn.: tieto recepty sú isto vhodné ako raňajky, pomôžu Vám naštartovať svoj deň.
Komentáre
Zverejnenie komentára