Tekvicové muffiny
Že tekvicové? Dobre čítate. Tieto vynikajú muffiny si určite zamilujete 💗. Tekvicu tam vôbec necítiť a môžete ich zjesť koľko zvládnete. Veru tak. Zdravé mlsanie je najlepšie.
Na prípravu 10 ks (závisí od formičky) budeme potrebovať:
Na prípravu 10 ks (závisí od formičky) budeme potrebovať:
- 1/2 Hokkaido tekvica
- 250 g múka (špaldová celozrnná, pohánková - jemná, polohrubá múka) - v rôznom pomere pričom špaldová prevláda
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 lyž. jedlej sódy
- 1/2 lyž. soli
- 1 vajce
- 200 g kokosový cukor
- 30 ml oleja
- 30 ml mlieka
- vanilka (kľudne aj pár kvapiek arómy)
- 1/2 čokolády (horkej)
Tekvicu rozdelíme ešte napoly. Dáme na plech s papierom a pečieme hodinu na 190 °C. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí vydlabeme dužinu a rozmixujeme na konzistenciu pyré.
V jednej miske zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu, soľ a všetko premiešame. V druhej miske dáme vajce, cukor, tekvicové pyré, mlieko, olej, vanilku a tiež premiešame. Potom prisypeme obsah prvej misky a urobíme cesto. Čokoládu si na strúžiku nastrúhame na hoblinky.
Do formičky dáme 1-2 lyžičky cesta (závisí od veľkosti, aby bola formička do 3/4 plná) a na vrch nasypeme čokoládu.
Pečieme prvých 5 minút na 250 °C, potom 10 minút na 180 °C.
Hotovo.
Prajem Vám chutné maškrtenie.
Komentáre
Zverejnenie komentára