Tekvicové muffiny

Že tekvicové? Dobre čítate. Tieto vynikajú muffiny si určite zamilujete 💗. Tekvicu tam vôbec necítiť a môžete ich zjesť koľko zvládnete. Veru tak. Zdravé mlsanie je najlepšie.

Na prípravu 10 ks (závisí od formičky) budeme potrebovať:

  • 1/2 Hokkaido tekvica 
  • 250 g múka (špaldová celozrnná, pohánková - jemná, polohrubá múka) - v rôznom pomere pričom špaldová prevláda
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyž. jedlej sódy
  • 1/2 lyž. soli
  • 1 vajce
  • 200 g kokosový cukor
  • 30 ml oleja
  • 30 ml mlieka
  • vanilka (kľudne aj pár kvapiek arómy)
  • 1/2 čokolády (horkej)
Tekvicu rozdelíme ešte napoly. Dáme na plech s papierom a pečieme hodinu na 190 °C. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí vydlabeme dužinu a rozmixujeme na konzistenciu pyré. 
V jednej miske zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu, soľ a všetko premiešame. V druhej miske dáme vajce, cukor, tekvicové pyré, mlieko, olej, vanilku a tiež premiešame. Potom prisypeme obsah prvej misky a urobíme cesto. Čokoládu si na strúžiku nastrúhame na hoblinky.
Do formičky dáme 1-2 lyžičky cesta (závisí od veľkosti, aby bola formička do 3/4 plná) a na vrch nasypeme čokoládu. 
Pečieme prvých 5 minút na 250 °C, potom 10 minút na 180 °C.
Hotovo.
Prajem Vám chutné maškrtenie.




Komentáre

Obľúbené príspevky