Pomodoro s kúskami lososa

Klasický recept Pomodoro som ozvláštnila o chutného lososa a vznikol z toho vylepšený recept, s ktorým sa rada podelím.

Budeme potrebovať:

  • 500 g cestoviny (špagety, kolienka,... atď. čo máte doma)
  • 300 g losos (toto je len orientačné, môže byť viac i menej)
  • 10 ks paradajok alebo 2 konzervy (lepšie sú konzervy, pretože nemusíte paradajky lúpať)
  • syr (parmezán, eidam,.. proste aký máte radi)
  • soľ, čierne korenie
  • bazalka, oregano
  • 1 cibuľa
  • olivový olej

(pozn.: z uvedeného množstva spravíte toho veľa i na 2 dni, a verte, že sme jedli veľké porcie a stále tam toho bolo dosť😄)


Uvaríme cestoviny.
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku a pridáme 2 konzervy paradajok (alebo 10 olúpaných paradajok). Môžeme trošku zriediť s vodou. Dochutíme soľou, čiernym korením, bazalkou a oreganom (viac bazalky ako oregana). Zakryjeme. Po 5. minútach pridáme nakrájaného lososa na kocky a znovu zakryjeme približne na rovnaký čas. Medzitým si nastúhame syr, ktorý postupne pridávame (stačia 3 hrste) a miešame, až kým sa roztopí.
Je čas pridať cestoviny a všetko spolu zmiešať.
A je to. Hotovo.
Dozdobiť to môžete napr. pažítkou a strúhaným syrom.

Prajem dobrú chuť.










Komentáre

Obľúbené príspevky